Virtuaalitodellisuudesta iloa arkeen

23.11.2021

13-vuotias Oskari kävi melomassa aluksi rauhallisella tyynellä järvellä maisemia katsellen ja luonnon ääniä kuunnellen. Kun melonta alkoi sujua, halusi nuori mies kokeilla, miltä tuntuu laskea kanootilla koskessa. Virtuaalitodellisuuden avulla kuntoutusharjoitukset tuntuvat mielekkäiltä. Oskari odottaa jo innolla seuraavaa kertaa virtuaalimaailmassa. Kokemusta hän kuvaa “uskomattoman siistiksi”. Hänellä on toiveissa kulkea Repoveden kansallispuiston Lapinsalmen riippusilta talvelle. Toive toteutetaan heti talven tullen Aisoftin toimesta. Mitä sinä haluaisit nähdä?

Mitä virtuaalitodellisuus on?

Virtuaalitodellisuus on tietokoneella tuotettu keinotekoinen ympäristö, joka luo katselijalleen läsnäolon tunteen aivan eri ympäristössä. Virtuaalitodellisuudessa pyritään jäljittelemään joko todellista ympäristöä tai aivan uutta ja kuvitteellista ympäristöä. Virtuaalielämuksen tavoitteena on, ettei käyttäjäi pysty erottamaan, onko hän tietokoneen luomassa vai oikeassa maailmassa. 

Virtuaalitodellisuus voi olla hupia, mutta sillä saadaan myös erilaisia hyötyjä. Virtuaalitodellisuus tarjoaa toimintakykyrajoitteisille uusia kokemuksia, joita ei muuten voisi kokea. Virtuaalitodellisuus tuo paljon mahdollisuuksia ikään katsomatta kaikille.

ota yhteyttä
Tulevaisuus rakennetaan tänään!
Digitaaliset ratkaisut, joilla parannat kilpailukykyäsi, ovat saatavilla jo nyt. Teknologiaa ei voi enää kiertää! Me voimme auttaa sinua matkalla tulevaisuuteen.
aloita tänään