Mobiilisovellus, paljonko se maksaa?

25.4.2022

Mietitkö mitä räätälöity mobiilisovellus maksaa? Siihen kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta, sillä hinta vaihtelee useimmiten 10 000 - 50 0000 euron välillä.  5000 eurolla voi arvioida saavansa UI/UX suunnittelijan rakentaman prototyypin.

Mistä mobiilisovelluksen hinta muodostuu?

Hintaan vaikuttaa esimerkiksi: 

  • ominaisuudet, mitä tarvitaan sovellukseen
  • käyttäjäryhmän koko
  • taustajärjestelmä ja integraatiot muihin järjestelmiin
  • tietoturva
  • kieliversiot

Sovelluksen tekeminen vaatii  monenlaista osaamista. Jokainen sovellusprojekti tarvitsee projektin vetäjän, jonka johdolla sovelluksen kehittäminen etenee ketterästä. Aluksi tehdään arkkitehtuurisuunnitelma ja suunnitellaan käyttötapaukset, joiden pohjalta määritellään sovellukseen tarvittavat ominaisuudet. Tästä vaiheesta vastaa sovellusarkkitehti ja tämä vaihe tehdään asiakkaan kanssa yhdessä. Seuraava askel on tehdä UI/UX-suunnitelma eli käyttökokemuksen ja -liittymän visuaalinen versio. Tämän jälkeen päästään vasta tekemään itse koodaustyötä. 

Mitä on hyvä selvittää ennen tarjouksen pyytämistä?

Ennen tarjouspyynnön tekemistä, sinun on hyvä selvittää itsellesi sovelluksen toiminnallisuutta, eli mitä kaikkea sovelluksella tehdään ja ketkä sitä käyttävät. Toiminnallisuutta kannattaa miettiä käyttäjäprofiilien eli “käyttäjäpersoonien” näkökulmasta. 

Esimerkiksi ravintolasovellus, jossa voi olla esim Ravintoloitsijan, Asiakkaan tai Ruoan toimittajan Persoonat. Näistä näkökulmista mietitään sovelluksen käyttötapaukset ja toiminnallisuus. Meiltä saa apua myös tähän vaiheeseen.

Kun tehdään kustomoituja hyötysovelluksia, niihin liittyy usein samoja asioita. Tällaisia ovat esimerkiksi kirjautuminen, käyttäjän tietojen hallinnointi, erilaiset listat, tietonäkymät, sekä käytettävyys- ja ulkoasukomponentit, kuten valikot, painikkeet, värit yms. Mitä enemmän osaat meille kertoa, sitä helpompi meidän on hahmottaa haluamasi kokonaisuus.

Tämän jälkeen pääsemme suunnittelemaan sovelluksen arkkitehtuuria ja teknisiä ratkaisuja. Tästä voimme muodostaa alustavan arvion projektin hinnasta.

Millaisen sovelluksen voin saada 20 000 eurolla?

Kuvitteellinen esimerkki ravintolasta, joka tarvitsee sovelluksen. Ravintola saa tällä hintaa mobiilisovelluksen, jolla asiakkaat voivat selata myynnissä olevia annoksia ja tilata niitä sekä suorittaa maksun. 

Tällä hinnalla saa niin sanotusti avaimet käteen paketin, joka julkaistaan sovelluskaupoissa. Hintaan sisältyy projektin vetäjän, sovellusarkkitehdin, UI/UX suunnittelijan ja koodaajan työpanos. 


Onko sinulla idea ja tarve sovellukselle? Ota yhteyttä tai varaa aika suoraan Petrin kalenterista, niin katsotaan yhdessä kuinka voimme auttaa teitä.

Muistilista palaveriin

Ennen palaveria on hyvä olla selvillä ainakin seuraavat asiat:

  1. Toiminnallisuus - lista halutuista toiminnoista ja ominaisuuksista. Esim notifikaatiot, kirjautuminen.
  2. Rahoitus - miten tuotekehitys kustannetaan. Omarahoitusosuus, sijoittajat, julkiset tuet.
  3. Kilpailijat - mitä sovelluksia on jo olemassa. Miten tämä sovellus erottautuu kilpailijoista?
  4. Liiketoimintamalli - mikä on mahdollinen ansaintalogiikka? Onko sovelluksella itsellään tarkoitus tehdä rahaa vai onko kyseessä esimerkiksi yrityksen sisäinen sovellus, joka tukee nykyisiä liiketoiminnan prosesseja. Onko kyseessä yleishyödyllinen sovellus tms.
ota yhteyttä
Tulevaisuus rakennetaan tänään!
Digitaaliset ratkaisut, joilla parannat kilpailukykyäsi, ovat saatavilla jo nyt. Teknologiaa ei voi enää kiertää! Me voimme auttaa sinua matkalla tulevaisuuteen.
aloita tänään