Koulukyytisovelluksen kehittäminen yhteistyössä Mäntyharjun kunnan kanssa

23.11.2021

Aisoft Oy kehittää Mäntyharjun kunnan kanssa yhteistyössä koulukyytisovellusta. Mäntyharju on vajaan 6000 asukkaan kunta Etelä-Savossa, kunta on pinta-alaltaan laaja. Mäntyharjussa niin kuin monessa muussakin kunnassa on tietynlaisia ongelmia koulukyytien kanssa ja niihin ongelmiin pyrimme samaan sovelluksen avulla saamaan ratkaisun. Yhteistyökumppanina Mäntyharju saa mahdollisuuden vaikuttaa siihen, millaisia ominaisuuksia sovellukseen tarvitaan. Sovellus helpottaa niin kyydinjärjestelijän, huoltajien kuin oppilaiden arkea.

Aisoftilta Petri Judén, Jenni Kasurinen ja Vilho Halonen jalkautuiviat kuulemaan mäntyharjulaisten ajatuksia liittyen koulukyytisovellukseen. Sivistystoimi järjesti koulukyyti-illan Mäntyharjun yhteiskoululla 20.10.21. Illan tarkoituksena oli kuulla kuntalaisten ajatuksia sovellukseen ja kunnan koulukyytiperiaatteisiin liittyen. Iltaan kokoontui hyvin aktiivisia ja keskustelevia kuntalaisia. Saimme hyvää keskustelua aikaiseksi ja erilaisia näkökulmia asioihin. Tällaiset tilaisuudet tuovat mahdollisuuden tulla kuulluksi sovelluksen kehittämisessä. Kuvassa olevat Juhani Lyytikäinen ja Jarkko Ahvenainen osallistuivat keskusteluun hyvin aktiivisesti. Heille on usean vuoden kokemuksen pohjalta kertynyt näkemystä koulukyyteihin liittyen. He osaavat kertoa koulukyydeistä niin huonoja kuin hyviä puolia. Sovelluksen kehittämiseen he suhtautuivat mielenkiinnolla ja odottavat, että kuulevat siitä enemmän.


Koulukyydeissä on ollut ongelmia useissa kunnissa


Mediasta voimme lukea, miten oppilaiden koulumatkoihin menee pitkät ajat pienilläkin oppilailla. Välillä on tilanteita, joissa unohdettu hakea oppilas kotoa. Joskus on puolestaan unohdettu oppilas koulukyytiin ja oppilas päätynyt varikolle huomaamatta. Jokaisen huoltajan tulee olla varma siitä, että oppilas haetaan kotoa ja viedään kouluun.

Useissa kunnissa koulukyytien peruuttaminen on hyvin vaikeaa, pitää soittaa ja laittaa tekstiviestejä välillä jopa kolmeen neljään paikkaan, että saadaan yksi kyyti peruttua. Keskusteluissa on tullut esille, että ongelmalliseksi koetaan myös kuljettajaan yhteydenotto, kun kuljettajat vaihtuvat reiteillä. Huoltajalla ei välttämättö ole tietoa siitä, kuka minäkin päivänä mitäkin reittiä ajaa.

Koulukyytisovelluksella ratkaistaan ongelmia ja helpotetaan kaikkien arkea. Sovellus lisää turvallisuutta niin huoltajille kuin lapsille. Kuljettajilla on sovelluksen myötä käytössään aina ajantasainen reitti, eikä oppilaiden hakemista voi unohtaa huomaamatta, eikä oppilas voi unohtua kyytiin huomaamatta. Sovelluksella haetaan helpotusta myös moniin muihin ongelmiin, joista kerromme myöhemmin lisää.ota yhteyttä
Tulevaisuus rakennetaan tänään!
Digitaaliset ratkaisut, joilla parannat kilpailukykyäsi, ovat saatavilla jo nyt. Teknologiaa ei voi enää kiertää! Me voimme auttaa sinua matkalla tulevaisuuteen.
aloita tänään